Terug

Volg Vandaag Inside

Amateurclub wil na 17:00 kunnen voetballen: meldt wedstrijd aan als demonstratie

Amateurclub wil na 17:00 kunnen voetballen: meldt wedstrijd aan als demonstratie

1 dec 2021, 11:55

Het demissionair kabinet maakte afgelopen week nieuwe coronamaatregelen bekend vanwege oplopende ziekenhuisopnames. Onder andere het amateurvoetbal werd hard getroffen met de sluiting van voetbalclubs om 17:00. In Leiden bedacht het Vrouwen 1-team van voetbalclub LSVV '70 een wel héél bijzondere manier om onder de regel uit te komen.

De trainer van het team gaat namelijk naar het politiebureau om een 'demonstratie voor een gezonde levensstijl' aan te kondigen. Demonstraties mogen, ondanks alle maatregelen, vaak wel doorgaan. Hoe laat de demonstratie start? 'De betoging wordt om 16.30 uur afgekondigd door een in het zwart geklede coördinator op een afgebakend veld. De coördinator voert vocaal en met de fluit de boventoon. Overige deelnemers uiten zich vocaal met min of meer eensluidende kreten', aldus de verstrekte informatie voor de politie.

Tot slot reageert de organisatie geniaal op de vraag of er nog aanvullende opmerkingen zijn met betrekking tot de demonstratie. 'We verwachten dat een deel van de massa na de demonstratie niet tevreden met het resultaat zal zijn, maar er wordt geen grensoverschrijdend gedrag verwacht.'

Het initiatief heeft, ondanks de knipoog, wel degelijk een serieuze boodschap volgens de Leidse trainer. 'We vragen aandacht voor een gezonde leefstijl', zegt hij tegenover Omroep West. 'De coronamaatregelen zijn nodig, maar deze maatregel maakt het voor veel mensen onmogelijk om te sporten, terwijl sporten volgens mij op de lange termijn juist de oplossing voor deze pandemie is', besluit de trainer van LSVV '70 Vrouwen 1.

De KNVB reageerde eerder ook al op de nieuwe maatregel door het amateurvoetbal komend weekeinde gedeeltelijk stil te leggen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.