Terug

Volg Vandaag Inside

Amateurclub eist onderzoek KNVB: titelconcurrent wint met  1-37 en neemt koppositie over

Amateurclub eist onderzoek KNVB: titelconcurrent wint met 1-37 en neemt koppositie over

22 mei 2022, 12:24

De titelstrijd in de vierde klasse F van het amateurvoetbal staat na afgelopen zaterdag op zijn kop. De bestuurders van MSV’71 uit Maassluis hebben grote twijfels aan de uitslag van 1-37 van titelconcurrent SV Houtwijk tegen HMSH. De club uit Maassluis wil de zaak aanhangig maken bij de KNVB.

MSV’71 staat in punten gelijk met concurrent SV Houtwijk en had tot zaterdagmiddag een beter doelsaldo van +21. De club uit Maassluis won met 10-0 van ODB en dacht zo met een goed gevoel richting de laatste drie speelronden te kunnen gaan, totdat de uitslag van SV Houtwijk bekend werd. De spelers en bestuurders konden hun oren niet geloven.

Houtwijk won maar liefst met 1-37 van HMSH, waardoor het de koppositie overnam door een beter doelsaldo van +5 op MSV. 'We zijn vrij ontstemd en hebben grote twijfels', zegt bestuurder Martin van Zweden in gesprek met De Telegraaf. 'HMSH verloor vorige week nog met 17-0. Maar dit betekent dat er om de twee minuten ongeveer een goal is gevallen. Dat is bizar. Zo’n scheidsrechter moet toch ook hebben gedacht: waar ben ik in beland?'

MSV’71 wil de zaak aanhangig maken bij de KNVB. 'Onze voorzitter gaat hier wel iets mee doen, maar we weten ook dat je er waarschijnlijk weinig mee kunt', gaat Van Zweden verder. 'Al heeft de keeper daar de hele wedstrijd naast de goal gestaan of zich opgetrokken aan de lat, dan zal het misschien nóg de vraag zijn of hij dit mag doen. Maar het gaat wel ergens om, want ook wij willen dolgraag promoveren naar de derde klasse. We weten dat de KNVB fair-play hoog in het vaandel heeft staan. Misschien is het een idee een waarnemer naar de resterende duels te sturen', aldus de bestuurder van MSV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.