Terug

Volg Vandaag Inside

Alsnog groot feest in stadion River Plate

Alsnog groot feest in stadion River Plate

24 dec 2018, 17:05

BUENOS AIRES (ANP) - De supporters van River Plate moesten er heel lang op wachten, maar ze hebben alsnog een uitbundig feest kunnen vieren in hun stadion El Monumental. Eigenlijk hoopten ze dat ruim vier weken geleden al te doen. De return in de finale om de Copa Libertadores tegen stadgenoot en aartsrivaal Boca Juniors in El Monumental werd toen echter afgelast vanwege rellen buiten het stadion.

De Zuid-Amerikaanse bond Conmebol bepaalde dat de wedstrijd om veiligheidsredenen in Madrid moest worden afgewerkt. River Plate won in de Spaanse hoofdstad na verlenging met 3-1 en pakte daardoor de Copa Libertadores.

Als kampioen van Zuid-Amerika gingen trainer Marcelo Gallardo en zijn spelers meteen door naar Abu Dhabi, voor het WK voor clubs. River Plate eindigde daar als derde. De selectie vloog zondag terug naar Buenos Aires. Na een busrit door de stad werden de spelers voor zo'n 60.000 fans gehuldigd in El Monumental.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.