Terug

Volg Vandaag Inside

'Als ze dat niet doen, zullen ze nooit het Europese niveau halen'

'Als ze dat niet doen, zullen ze nooit het Europese niveau halen'

20 apr 2020, 17:20

De Amerikaanse Major League Soccer moet het salarisplafond afschaffen wil het ooit kunnen wedijveren met de Europese topcompetities in het voetbal. Dat zegt voormalig Engels international Wayne Rooney in een voetbalpodcast.

Spelers die in de bloei van hun carrière zijn, zullen vanwege de salarisbeperkingen nooit kiezen voor een Amerikaanse club, maar zoals Rooney deed pas in hun nadagen een korte periode voetballen in de MLS. De topschutter van weleer koos in de herfst van zijn carrière voor anderhalf jaar bij DC United uit Washington.

"Er is zoveel potentieel hier, zo'n grote markt. Ze moeten hier de Europese regels overnemen. Als ze dat niet doen, zullen ze in Amerika nooit het niveau van de Europese competities halen", aldus Rooney.

Salarisplafond

Het salarisplafond in de MLS voorkomt dat clubs enorme bedragen uitgeven aan spelers, waardoor er een zekere gelijkwaardigheid blijft bestaan tussen de teams. In de afgelopen dertien seizoenen waren er tien verschillende kampioenen in de MLS.

Er bestaat een regel die uitzonderingen mogelijk maakt, waardoor clubs uit de MLS topvoetballers als Rooney, Zlatan Ibrahimovic, David Beckham en Thierry Henry konden contracteren. "Maar ze kregen niet de Rooney van 10 jaar geleden te zien. Ik kon het beste van mezelf geven, een aardige duit verdienen en de fans wat plezier geven, maar ze zagen niet Rooney op zijn allerbest."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.