Terug

Volg Vandaag Inside

'Als vierde keeper zou ik altijd een jonge jongen van Jong Oranje meenemen'

'Als vierde keeper zou ik altijd een jonge jongen van Jong Oranje meenemen'

28 sep 2022, 10:50

Jelle ten Rouwelaar vindt dat bondscoach Louis van Gaal een doelman van Jong Oranje als vierde keeper mee moet nemen naar het WK in Qatar. De keeperstrainer van Burnley denkt dat het meemaken van een eindtoernooi erg leerzaam is voor een jonge doelman. 

Van Gaal selecteerde voor de twee Nations League-wedstrijden tegen Polen en België de keepers Jasper Cillessen, Mark Flekken en debutanten Remko Pasveer en Andries Noppert. Justin Bijlow, vorig jaar nog de nummer 1 onder Van Gaal, ontbrak in de selectie.   “Ik zou sowieso drie keepers nemen op wie je aan de voorkant kunt bouwen. Keepers met ervaring die er staan, als je ze nodig hebt. Die kun je wel invullen”, stelt Ten Rouwelaar in gesprek met Voetbal International. “Als vierde keeper zou ik altijd een jonge jongen meenemen.”

“Het is dan misschien logisch om één van de keepers van Jong Oranje te kiezen: Kjell Scherpen, Fabian de Keijzer en Bart Verbruggen”, vervolgt Ten Rouwelaar. “Ik zou gewoon degene kiezen die in de beste vorm verkeert. Een WK meemaken is voor zo'n jonge jongen hartstikke leerzaam, maar het is voor de staf ook ideaal om een goed beeld te krijgen van zijn kwaliteiten. Ik vind het superbelangrijk dat ze die kansen krijgen, want we zijn met zijn allen verantwoordelijk voor het opleiden van keepers.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.