Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp prijst Ajacied: 'Als trainer ben je een geluksvogel'

Boskamp prijst Ajacied: 'Als trainer ben je een geluksvogel'

19 feb 2021, 18:48

John van den Brom staat onder druk bij KRC Genk. Na vijf nederlagen in de laatste acht competitiewedstrijden spreekt men in België van een crisis. In gesprek met Het Belang van Limburg reageert Jan Boskamp op de tegenvallende resultaten van Genk.

'Hij moet anders gaan voetballen', zegt Boskamp over Genk-trainer John van den Brom. 'Het huidige spelpeil is onvoldoende. Met Hannes Wolf vond ik er niks aan, onder Jess Thorup ging het steeds beter en in de eerste twee, drie weken van John was het leuk. Maar John moet beseffen dat hij in België speelt en niet in Nederland.'

'Hier gelden andere normen', legt de analist uit. 'En als hij dominant wil spelen, heeft hij andere spelers nodig. Je kunt met die Colombianen (Carlos Cuesta, Daniel Muñoz en Jhon Lucumí, red.) moeilijk van achteruit opbouwen.'

Boskamp maakt de vergelijking tussen KRC Genk en PSV. 'Ik denk gelijk aan de bekerwedstrijd Ajax-PSV (2-1). PSV speelde met twee centrumverdedigers en controleurs die niet kunnen voetballen. Dan kom je in de opbouw in de problemen. Ajax heeft Daley Blind. Het verschil was immens, zo’n type kan John goed gebruiken.'

De analist is onder de indruk van Blind, die in het Europa League-duel met Lille (1-2) op het middenveld begon. 'Als trainer ben je een geluksvogel met een Daley Blind. Hij kan linksback spelen, centraal vanachter en op het middenveld. Aan de bal is dat top, maar jullie zullen mij wel weer niet geloven', aldus Boskamp in gesprek met Het Belang van Limburg.

John van den Brom vertrok in 2020 bij FC Utrecht en tekende een meerjarig contract bij KRC Genk. De 54-jarige trainer leidde eerder in België Anderlecht naar de landstitel en werkte als trainer ook bij FC Utrecht, AZ, Vitesse, ADO Den Haag en AGOVV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.