Terug

Volg Vandaag Inside

'Als Memphis sieraden bestelt gaat dat vaak over de $100.000 heen'

'Als Memphis sieraden bestelt gaat dat vaak over de $100.000 heen'

16 apr 2020, 16:10

In tegenstelling tot vele ondernemers heeft de Amerikaanse juwelier Zahir Jooma het erg druk tijdens de coronacrisis. Zahir is juwelier voor veel spelers uit het Nederlandse voetbal: 'Het zijn er teveel om op te noemen. Het is een prachtig cadeau dat ik zaken mag doen met die jongens uit Nederland,' vertelt hij in een interview met VICE.

Zahir doet zaken vanuit Atlanta en kwam voor het eerst in aanraking met voetbal toen Memphis plots z'n winkel, Icebox, binnenliep: 'Op een dag kwam er een jongeman onze winkel in Atlanta binnenlopen. We hadden geen idee wie hij was, maar door hoe hij zichzelf presenteerde, dachten we wel meteen dat hij heel belangrijk moest zijn.'

Memphis maakte veel indruk op de juwelier, want hij kocht veel accessoires bij de Amerikaan: 'De volgende dag kwam hij weer terug en kocht hij opnieuw heel veel. Toen pas kwam ik erachter wie hij was: Memphis Depay. In Amerika is voetbal niet zo populair, dus ik had geen flauw idee.'

Via Memphis raakte Zahir in contact met Quincy Promes en zo ging het balletje rollen. Tegenwoordig levert de juwelier sieraden voor onder andere Steven Bergwijn, Ryan Babel, Georginho Wijnaldum en Hakim Ziyech.

Het is maar goed dat de spits van Lyon goed betaald wordt voor zijn diensten. De juwelen van Zahir zijn namelijk erg prijzig: 'Ik vind het niet netjes om specifieke bedragen per artikel te noemen. Maar als Memphis een een enkel sieraad bij ons bestelt, gaat dat vaak wel over de honderdduizend dollar heen. Hij koopt alleen het beste van het beste; spullen die hij zijn hele leven kan blijven dragen.'

Ook René was eerder al onder de indruk van Memphis z'n kettingen. Hij dacht zelfs even dat de spits burgemeester van Lyon was geworden. Bekijk de video hieronder.

VIDEO - 'Is Memphis burgemeester geworden?'

'Is Memphis burgemeester geworden?'
3:31
'Is Memphis burgemeester geworden?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.