Terug

Volg Vandaag Inside

'Als je ziet hoe ze in Nederland over me praten..'

'Als je ziet hoe ze in Nederland over me praten..'

11 dec 2020, 12:42

Het is begin november wanneer Racing Genk bekend maakt dat John van den Brom de nieuwe trainer wordt van De Genkies. Tot nog toe zit Van den Brom daar prima op zijn plek. Hij voelt zich meer gewaardeerd in België dan in Nederland, zo vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

'Ik vind het heel mooi dat ik in België word gewaardeerd om wie ik ben als mens', zo tekent het nieuwsblad op. 'Als je dan ziet hoe men over mij praat in Nederland… Het is hier echt een verademing. Ik heb altijd tegen mijn vrouw gezegd dat ik een keer terug zou gaan naar België wanneer het kon.'

Van den Brom staat er bekend om zijn hoofd nog weleens te verliezen wanneer de emoties hoog oplopen, zoals hij bijvoorbeeld deed tegenover Siemen Mulder. Het is juist die oprechtheid die in België enorm gewaardeerd wordt. 'Ik kan gewoon niét tegen mijn verlies. Thuis ook: als we een spelletje spelen en mijn vrouw wint, dan wil ik dat ding het liefst door het raam gooien. Als ik verlies, en vooral als me onrecht wordt aangedaan, dan gaat er in mijn hoofd een knop om. Dat moet ik beter controleren.'

Dat Van den Brom goed op zijn plek zit in Genk is ook te zien aan de resultaten. In de eerste drie wedstrijden pakte hij negen punten. Vanavond keert hij terug naar Anderlecht waar hij van 2012 tot 2014 trainer was. De Amersfoorter keert daar met een trots gevoel terug, maar komt natuurlijk maar voor één ding: de drie punten.

Ook Johan heeft een mening over Van den Brom.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.