Terug

Volg Vandaag Inside

'Als je kijkt naar wat heeft afgespeeld, vind ik niet dat Van der Sar kan blijven zitten'

'Als je kijkt naar wat heeft afgespeeld, vind ik niet dat Van der Sar kan blijven zitten'

30 jan 2023, 00:00

Ibrahim Afellay is van mening dat Edwin van der Sar moet vertrekken als algemeen directeur bij Ajax. De analist van Studio Voetbal concludeert dat na het ontslag van Alfred Schreuder.

Volgens de oud-voetballer is de positie van Van der Sar niet langer houdbaar. "Er zijn zoveel dingen gebeurd - sinds hij aanwezig is - waarbij hij niet op de juiste manier heeft gehandeld", begint Afellay over Van der Sar bij Studio Voetbal. "Het is niet de eerste keer. Denk aan het aan de laars lappen van de coronaregels tijdens het kampioensfeest, zaak rondom Promes, de zaak-Nouri... Als je kijkt naar wat er allemaal heeft afgespeeld, vind ik niet dat Van der Sar kan blijven zitten."

"Van der Sar heeft Schreuder heel lang laten bungelen", vervolgt Afellay. "Als je die persconferentie ziet na de thuiswedstrijd tegen Excelsior, waarbij Schreuder op iedereen afgaf en ook nog zei: Dan ontslaan ze me maar. Dan vind ik eigenlijk dat je moet ingrijpen als algemeen directeur."

Tot slot vindt Afellay dat Van der Sar verantwoordelijkheden moet nemen. "Het hoort erbij, anders moet je daar niet gaan zitten. Het is niet makkelijk, maar bij menig bedrijf word je voor minder ontslagen. Het is niet één incident. Het zijn zoveel dingen die zich opstapelen. Maar ik geef alleen mijn mening op basis van zijn presenteren en zijn handelen", aldus Afellay.

In Vandaag Inside sprak Johan zich ook kritisch uit over Van der Sar. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Johan had interview met Van der Sar: ‘Hij moest schijten en kwam niet terug’
1:45
Johan had interview met Van der Sar: ‘Hij moest schijten en kwam niet terug’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.