Terug

Volg Vandaag Inside

'Als je de beste reservekeeper ter wereld bent, dan ben je dus gewoon eerste keeper'

26 feb 2024, 12:25

Hugo Borst is in zijn column voor het Algemeen Dagblad lovend over Timon Wellenreuther en pleit voor een keeperswissel bij Feyenoord.

Justin Bijlow raakte begin dit seizoen al geblesseerd en moest begin deze maand in de uitwedstrijd met AZ ook noodgedwongen het veld verlaten vanwege een kuitblessure, die hem nog zeker anderhalve maand aan de kant zal houden. Wellenreuther maakt volgens Hugo een uitstekende indruk als zijn vervanger. “Justin is het leuke kind van de club dat elk jaar wel een keertje uit het klimrek pleurt en een maand of twee niet kan buitenspelen. Timon is de betrouwbare buurjongen die boodschappen voor je doet en keurig netjes het wisselgeld tot op de cent nauwkeurig komt terugbrengen.”

“Wie hoort er te spelen als ze straks allebei fit zijn? Bijlow of Wellenreuther?”, vraagt Hugo zich af. “Wie het best is van de twee? Statistici zeggen dat ze elkaar nauwelijks ontlopen. Oud-keepers worden het niet eens. Misschien is in complete zin Bijlow een fractie beter, maar inzetbaarheid, fitheid, is ook een factor. Tja, en dan wordt het pijnlijk. Gemiddeld mist Bijlow elk seizoen een wedstrijd of twaalf.”

“Hoe soeverein Wellenreuther heerst in zijn zestienmetergebied, hoe intelligent en alert hij de lege ruimte achter zijn defensie bewaakt, hoe hij zich moedig voor aanstormende opponenten werpt”, vervolgt de analist. “Timon is de beste reservekeeper ter wereld en als je de beste reservekeeper ter wereld bent, dan ben je dus gewoon eerste keeper bij een topclub in Europa. Het is zijn vak, moeilijke keuzes maken. Maar we wensen Arne Slot veel wijsheid toe."

Hugo Borst was onlangs in Veronica Offside nog keihard over de prestaties van Borna Sosa. "Hij heeft er geen zin in, zit gewoon z'n geld te pakken!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.