Terug

Volg Vandaag Inside

‘Als ik weg ben, dan ben ik weg’

‘Als ik weg ben, dan ben ik weg’

4 juli 2021, 10:30

Johan was vandaag te gast bij de online talkshow EK LIVE van Voetbal International met Kees Jansma. Terug op het oude nest, zo kan je stellen. Johan heeft namelijk 38 jaar voor het voetbalblad gewerkt waarvan lange tijd als hoofdredacteur. De mannen bespraken deze periode.

Het is voor het eerst dat onze analist weer te gast is bij het blad. ‘Als ik weg ben, dan ben ik weg’, zo vertelt Johan. ‘Dan ga ik geen gezellige bezoekjes meer brengen of mensen in de weg lopen. Weg is weg.’

Toch is 38 jaar niet zomaar een periode. ‘Het is wel een stuk van mijn leven geweest. Ik heb er 38 jaar met veel plezier gewerkt. En na drie jaar had ik door dat als je in de voetbaljournalistiek werkt, niemand anders je wilt hebben. Want dan ben je een notoire domoor. Je wordt neergezet als; die hoef je niet serieus te nemen.’ Zo scherp als Johan nog is, vertelt hij gelijk wie hij niet serieus neemt.

‘Weet je wie ik niet serieus neem? Die mensen die in een keurig pak met een microfoontje achter politici aanrennen om even een quotje te halen. Zij kijken met een dedain neer op sportjournalisten wat nergens op gebaseerd is’, zo eindigt Johan zijn verhaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.