Terug

Volg Vandaag Inside

‘Als ik geen voetballer was geworden, was ik een moordenaar geweest’

‘Als ik geen voetballer was geworden, was ik een moordenaar geweest’

1 feb 2021, 15:45

De 37-jarige Felipe Melo won afgelopen weekend met Palmeiras de Copa Libertadores door Santos met 1-0 te verslaan. Hij was net op tijd hersteld van een gebroken enkel en mocht kort na de winnende goal in blessuretijd nog invallen, waarna het feest losbarstte. Een mooi moment om terug te kijken op een heftig interview wat de keiharde middenvelder een paar jaar geleden gaf.

Felipe Melo vertelde destijds: 'Als ik geen voetballer was geworden, was ik een moordenaar geweest. Ik woonde in een van de meest gevaarlijke favela’s van Brazilië, waar drugs en wapens voor het oprapen lagen. Ik verliet dat leven om te vechten voor mijn droom.'

Hij vervolgt zijn heftige verhaal: 'Er zijn momenten geweest dat ik ging trainen en hoorde ik bij terugkomst dat een vriend was vermoord. 95 procent van mijn vrienden uit de favela is dood. Ik moest kiezen tussen doorgaan met voetbal of dat leven, en ik zei 'ja' tegen het voetbal en een ander leven.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.