Terug

Volg Vandaag Inside

'Als ik dan toch scoor, dan maar de eerste'

'Als ik dan toch scoor, dan maar de eerste'

12 mrt 2021, 08:41

Davy Klaassen verlengde zijn abonnement op belangrijke doelpunten met de openingstreffer van het duel met Young Boys. "Als ik dan toch scoor, dan maar de eerste", grapte hij na een zege (3-0) die Ajax dichtbij een plaats in de kwartfinale van de Europa League bracht. "Dat is leuker dan de 4-0 of 5-0."

Klaassen maakte dit seizoen elf doelpunten in verschillende competities voor Ajax. Maar liefst zevenmaal tekende hij voor de 1-0. De middenvelder was eenmaal goed voor de 2-1 en 1-1. "Het is mooi dat ik mijn team zo kan helpen", zei hij. "Net zoals het top is dat we nu met Nederland op de zevende plaats van de ranglijst voor clubteams van de UEFA staan. Ik hoorde net dat we al vijftien jaar niet zo hoog hebben gestaan. Ik ben er trots op dat mijn cluppie Ajax hier een grote bijdrage aan heeft geleverd."

Ajax verzamelde de laatste vijf jaar bijna net zoveel punten als alle andere Nederlandse clubs samen in Europa. De club reikte in 2017 tot de finale van de Europa League en stuntte in 2019 met een plaats in de halve eindstrijd van de Champions League. Nu, weer twee jaar later, lonkt er opnieuw succes in de Europa League.

De 28-jarige Klaassen wil nog niet speculeren over de kansen van Ajax in de Europa League. "Ik kreeg net al vragen over een mogelijke finale", lachte hij. "Natuurlijk moeten we in onze kansen geloven. Maar we hebben net pas het eerste duel in de achtste finales gewonnen. Ik vind dat we deze voorsprong van 3-0 volgende week in de return niet uit handen mogen geven. Maar dan nog staan we pas in de kwartfinale. Je moet in de Europa League ook een beetje geluk met loten hebben."

Het moet wel heel raar lopen als Ajax komende donderdag zijn 121e verjaardag op het kunstgras in Bern niet met een plaats in de kwartfinale mag vieren. Een dag later kan de koploper van de Eredivisie tijdens de loting mogelijk gekoppeld worden aan Arsenal of Tottenham Hotspur, de club die Ajax twee jaar geleden op het allerlaatste moment de toegang tot de finale van de Champions League belemmerde. AS Roma, Villarreal en Granada hebben volgende week ook een ticket voor de kwartfinale voor het grijpen. AC Milan en Manchester United beginnen na een 1-1 in Engeland. De winnaar van de achtste finale tussen Rangers en Slavia Praag is misschien op papier wel de zwakste kwartfinalist.

"Laten we nu eerst volgende week zelf het karwei afmaken", stelde Klaassen. "Daarna zien we wel wat het lot ons brengt. Als wij met z'n allen scherp blijven, dan kan het een mooi seizoen worden", doelde hij ook op de titelrace in de Eredivisie en de bekerfinale van 18 april tegen Vitesse. "Zeker in de Europa League kunnen we ons geen mindere wedstrijd meer permitteren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.