Terug

Volg Vandaag Inside

'Als ik Ajax was zou ik overwegen om Flekken te halen in de winterstop'

'Als ik Ajax was zou ik overwegen om Flekken te halen in de winterstop'

25 okt 2021, 11:10

In de AD Voetbalpodcast wordt deze week de stelling 'Ten Hag zou wel gek zijn als hij Pasveer nog vervangt voor Onana' besproken. Johan Inan vindt dat Pasveer de afgelopen week bewezen heeft, terwijl Maarten Wijffels zou overwegen om Mark Flekken in de winterstop naar Amsterdam te halen.

Inan reageert op de stelling: 'Ik vind dat Pasveer de afgelopen week heeft aangetoond dat hij echt wel een waardevolle Ajax-doelman kan zijn. En dat hoofdpijndossier onder de lat is hiermee denk ik wel opgelost. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is een blessure. Wat ga je dan doen? Want Stekelenburg is geblesseerd en valt Pasveer weg, of valt Jay Gorter weg, dan wordt het wel penibel. Dan ben je misschien wel genoodzaakt om Onana van stal te halen. Maar ik zou Pasveer zeker laten staan in de vorm waarin hij nu steekt. Ook de wisselwerking met de verdedigers had tijd nodig. Je merkt dat ze nu steeds meer aan elkaar gewend zijn.'

Maarten Wijffels vraagt zich vervolgens af: 'Als het zometeen winterstop is, zou Ajax er niet over na moeten denken of ze Flekken naar de Eredivisie halen? Dat Freiburg presteert objectief gezien gewoon écht goed in de Bundesliga. En Ten Hag zei het gisteren weer: 'We moeten in maart in positie zijn om alle prijzen te winnen.' Wat let Ajax om in de winterstop te zeggen: 'Stekelenburg is dit seizoen niet meer beschikbaar, dus we hebben eigenlijk een keepersvacature. Wij zijn Ajax, we willen alle prijzen winnen. We halen Flekken erbij en dan gaan hij en Pasveer het maar uitvechten. En Onana, die ons eigenlijk genaaid heeft, hebben we niet nodig.' Ik zou dat best overwegen als ik Ajax was.'

'Ten Hag heeft maar één zorg, en dat is dat er onrust ontstaat rond die keepers als Onana straks terug is. Dat moet hij gewoon voor zijn. Dan zou je in de winterstop wel een statement kunnen maken richting Onana van: 'Oké vriend, we hebben jou niet nodig,'' concludeert Wijffels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.