Terug

Volg Vandaag Inside

'Als iemand het verdient om dit WK te winnen, dan is Messi het'

'Als iemand het verdient om dit WK te winnen, dan is Messi het'

17 dec 2022, 14:31

Ronald Koeman hoopt dat Lionel Messi zondag de wereldbeker wint met Argentinië in de finale tegen Frankrijk. Koeman maakte de kleine Argentijn mee bij FC Barcelona en vindt het geen verrassing dat Messi opnieuw het verschil weet te maken op het hoogste podium.

"Als er nu iemand is die het verdient om dit WK te winnen, dan is Leo het", zegt Koeman in een interview met De Telegraaf. "Je ziet momenten waaruit blijkt dat hij de beste aller tijden is. Wat hij in de halve finale ook weer liet zien, grenst aan het onvoorstelbare. Zo beslissend, zo belangrijk voor zijn ploeg. Daarom vind ik het zo mooi voor hem dat hij nu weer de finale speelt. Ik weet dat hij al die jaren een enorme ambitie heeft om iets groots te winnen met Argentinië."

"Leo is een natuurtalent", vervolgt Koeman. "Hij kent zijn lichaam zo goed en hij speelt zoveel wedstrijden per jaar, dat hij precies weet tot hoever hij kan gaan. Voor het oog kan hij wel eens even niet meedoen, maar dan wacht hij zijn momenten af, zoals bij de derde goal tegen de Kroaten. Dan zie je ineens hoe beslissend hij is en hoe hij een wedstrijd op slot kan gooien."

Tot slot laat Koeman zijn licht over de kwaliteiten rondom Messi in het Argentijnse elftal. "Ik denk wel dat het een hecht team is. Voetballend kan het bij Argentinië wel wat beter, maar iedereen vecht en rent. En de hele ploeg speelt in dienst van Messi. Dat is ook normaal. Je wilt je beste speler in de positie brengen waarin hij beslissend kan zijn", aldus de opvolger van Louis van Gaal.

Eerder in De Oranjewinter grapte René dat Messi geel had moeten krijgen voor zijn overtuigende strafschop in de halve finale op het WK tegen Kroatië. Bekijk het terug in de onderstaande video.

René over penalty Lionel Messi: 'Daar moet je gewoon geel voor geven!'
1:54
René over penalty Lionel Messi: 'Daar moet je gewoon geel voor geven!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.