Terug

Volg Vandaag Inside

'Als hij zo doorgaat, denk ik dat hij kandidaat is voor Oranje'

'Als hij zo doorgaat, denk ik dat hij kandidaat is voor Oranje'

7 apr 2021, 12:38

Rick Karsdorp leek bij AS Roma de boeken in te gaan als miskoop, maar de verdediger is dit seizoen na veel blessureleed helemaal terug en inmiddels een vaste waarde in het elftal van trainer Paulo Fonseca. Marten de Roon, eveneens actief in de Serie A, is onder de indruk van de wederopstanding van Karsdorp.

‘Wat me vooral opviel, was dat hij juist verdedigend stappen heeft gemaakt. Want ik vond hem achter de bal ook heel sterk spelen’, zegt De Roon in gesprek met Voetbal International over zijn landgenoot.

‘Het gaat maar om één ding: spelen’, legt de middenvelder van Atalanta Bergamo uit. ‘Als je speelt, is je leven leuker, heb je geen zorgen, zijn de Italianen tevreden en is het thuis gezelliger. Rick heeft twee moeilijke jaren gehad, leek zelfs al afgeschreven, maar je ziet wat er kan gebeuren als je ineens gaat spelen.’

Volgens De Roon zit Karsdorp nog niet aan zijn top. ‘Hij zal alleen nog maar beter worden. In het begin speelde hij zestig, zeventig minuten; tegenwoordig hele wedstrijden. Hij ziet er goed en fit uit.' AS Roma neemt het donderdag in de kwartfinale van de Europa League op tegen Ajax. Karsdorp is er niet bij. De oud-speler van Feyenoord is geschorst voor het eerste duel met de Amsterdammers. ‘Maar daarna kan iedereen het zelf zien’, zegt De Roon. ‘Als hij zo doorgaat, denk ik zomaar dat hij kandidaat is voor Oranje. Dat kan volgens mij niet anders als je een jaar lang basisspeler bent bij AS Roma.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.