Terug

Volg Vandaag Inside

'Als het aan Kroes ligt, wordt Erik ten Hag de nieuwe trainer van Ajax'

29 apr 2024, 11:51

Valentijn Driessen vindt de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur bij Ajax risicovol. Daarnaast verwacht de chef voetbal van De Telegraaf dat als het aan Kroes ligt, Erik ten Hag ook terugkeert bij de Amsterdammers.

Valentijn blikt in zijn nieuwe column voor De Telegraaf terug op de recente terugkeer van Kroes bij Ajax. "Kroes is dus terug. Echter niet als algemeen directeur, maar als technisch directeur. In het belang van Ajax, zoals het dan altijd zo mooi heet in persberichten. Tenzij de Autoriteit Financiële Markten bij Kroes’ zaak van handel in voorkennis ’ernstige overtreding van de regels’ constateert. Maar wat is ernstig en wat is de straf: ontslag, schorsing, een boete of een reprimande?"

"In de tussentijd zal Kroes verantwoordelijk zijn voor het aan- en verkoopbeleid. Getuige zijn verleden met het managementbureau SEG – hij was medeoprichter – het kopen van Ajax-aandelen in zijn tijd bij Go Ahead Eagles en AZ en nu weer voor zijn aanstelling bij Ajax zal Kroes met argusogen worden bekeken", vervolgt Valentijn. "Officieel is dat toezicht houden bij Ajax een rol voor commissaris Blind. Maar laat die nu juist meepraten met Kroes over transfers, terwijl Blinds zoon Daley ook nog eens wordt begeleid door SEG."

Tot slot gaat Valentijn in op de mogelijke nieuwe trainer van de Amsterdammers voor komend seizoen. "Het is allemaal een kwestie van de kat op het spek binden. En wie denkt dat de verklaring dat Kroes zich niet bemoeit met zaken aangaande SEG waterdicht is, is een onnozele. Als het aan Kroes ligt, wordt Erik ten Hag de nieuwe trainer van Ajax. Ten Hag die wordt vertegenwoordigd door SEG. Het besluit is genomen, maar of de functiewijziging een wijs besluit is zal de toekomst uitwijzen. Kroes’ rehabilitatie is er één met sportieve en financiële risico’s", aldus Valentijn.

Johan Derksen nam het eerder in Vandaag Inside op voor de bekritiseerde Manchester United-trainer Erik ten Hag. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.