Terug

Volg Vandaag Inside

Hansie heeft nooit leren koken: ‘Ik kan nog geen gevulde koek opwarmen’

Hansie heeft nooit leren koken: ‘Ik kan nog geen gevulde koek opwarmen’

18 mrt 2020, 13:30

Hansie Hansie had al op jonge leeftijd door dat koken niks voor hem was, zo laat hij weten in zijn column voor Veronica Magazine. Zijn moeder kon namelijk erg goed koken, dus vond Hans het niet nodig om het zelf te leren.

'Het is niet erg, het is verschrikkelijk. Ik kan nog geen gevulde koek opwarmen!', laat opa Hans weten. Hij legt uit hoe dat komt: 'Mijn moeder kon heel aardig koken, dat had ik al door toen ik vier jaar oud was. Dan ging ik bij vriendjes spelen, bleef ik eten en dacht ik: nou, thuis is het beter. Dus op mijn vierde besloot ik al: dat koken gaat prima zo, daar ga ik me verder niet mee bemoeien.'

Gelukkig heeft Hans de ideale oplossing voor als het zijn beurt is om te koken. 'Ik kwam Sofie zestien jaar geleden tegen. Die kan ook goed koken. En als ’t toch een keer mijn beurt is om te koken, dan gaan we uit eten. Geen probleem.'

'Ik heb ooit eens twee keer gestofzuigd. Kreeg ik ontzettende last van m’n arm. Toen ben ik naar de huisarts gegaan, die constateerde een tennisarm', antwoordt het boegbeeld van Fox Sports op de vraag of hij wel andere huishoudelijke taken heeft.

Hoe Hansie het al die tijd als profvoetballer dan volgehouden heeft toen hij op zichzelf woonde? 'Het ging mis in mijn periode in Amerika, toen ik voetbalde bij de San Jose Earthquakes. Ik woonde daar samen met Guus Hiddink. Ik verdiende 12.000 dollar, Guus 250.000 dollar. Dus ik besloot: jij doet de boodschappen, ik kook. Dat duurde één dag: die biefstuk lag net effe te lang in de pan. De volgende dag zat Guus bij de tandarts!'

In zijn jaren in Amerika speelde hij liever uitwedstrijden. 'Guus en ik waren de enige voetballers die liever uit speelden dan thuis. Dan vraten we ons klem in de hotels waar me met de club verbleven.' Alleen jammer dat Hansie dan waarschijnlijk de dolle duikavonden thuis moest missen, of zou hij daar in de hotels een oplossing voor hebben gehad?

VIDEO - GESPOT: Hansie Hansie dansend in Grieks restaurant

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.