Terug

Volg Vandaag Inside

‘Als eindverantwoordelijke zou Van der Sar zelfs aangeklaagd kunnen worden’

‘Als eindverantwoordelijke zou Van der Sar zelfs aangeklaagd kunnen worden’

8 feb 2021, 09:57

De kans is aanwezig dat Edwin van der Sar wordt aangeklaagd na het dopingschandaal rond André Onana. Dat stelt Valentijn Driessen in zijn column voor de Telegraaf.

De doelman werd eind oktober op het trainingscomplex van Ajax getest. Hij bleek positief op furosemide, een verboden middel dat vochtafdrijvend werkt en doping kan maskeren. Naar eigen zeggen wilde Onana een aspirine nemen omdat hij zich niet lekker voelde, maar pakte hij per ongeluk een pilletje uit het doosje plastabletten van zijn vrouw dat er vergelijkbaar uit zag.

Valentijn zag Van der Sar dit weekend een foto op Twitter delen, waarop te zien was dat hij aan het genieten was van “een mooi rood wijntje”. ‘Alsof zich niets desastreus had voltrokken bij zijn voetbalbedrijf’, schrijft Valentijn, die denkt dat de Algemeen Directeur van Ajax wel eens in de problemen kan zitten. ‘Als eindverantwoordelijke van een beursgenoteerde onderneming zou hij zelfs aangeklaagd kunnen worden voor het achterhouden van koersgevoelige informatie omtrent dopegebruik door doelman André Onana. Sinds half november was dit al bekend bij Ajax.’

'De hele voetbalwereld schreeuwt moord en brand over de excessieve straf. Directeur Van der Sar voorop', vervolgt Valentijn. 'Hij tracht Onana’s onschuld aan te tonen met een onbewijsbaar en tegelijk ongeloofwaardig klinkend verhaal. Iets over hoofdpijn en verwisseling van tabletjes met die van zijn vrouw, bedoeld om vocht te verliezen na een zwangerschap. Een korte rondgang langs huisartsen leert dat het formaat van hoofdpijn- en Furosemidepillen niet te vergelijken valt en dat geen huisarts dit middel zou voorschrijven aan vrouwen na hun zwangerschap', aldus Valentijn, die weinig lijkt te zien in het verhaal van Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.