Terug

Volg Vandaag Inside

'Als dit de toekomst is van de journalistiek, dan ziet het er slecht uit!'

'Als dit de toekomst is van de journalistiek, dan ziet het er slecht uit!'

22 feb 2023, 10:30

Johan Derksen was onlangs te zien in Het Bonusprogramma, een interviewprogramma gemaakt door studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij vertelde maandagavond in Vandaag Inside dat hij schrok van de toekomstige generatie journalisten.

Johan verbaasde zich over de politieke correctheid van de studenten. "Ik ben al tien jaar uit het vak, vroeger kwam ik daar weleens en dan was het wel een bruisende plek. Nu heb je een hele tribune vol met 'woke-kinderen'. Ze vinden alles gek, alles kan niet en ze denken nog dat ze bij het NRC of de Volkskrant terecht kunnen."

Verder heeft Johan geen vertrouwen in de nieuwe generatie journalisten. "Ik vond het heel beangstigend. Ik ging daar weg en ik dacht: Als dit de toekomst is van de Nederlandse journalistiek, dan ziet het er slecht uit. Er zaten wel een paar goede tussen, maar de hele meute was puur woke."

Verder adviseert Johan de studenten realistisch te blijven: "Als je hoofdredacteur van een blad of een krant bent, heb je maar één doel. Niet een goed blad maken, maar het blad maken dat de mensen willen lezen, verkoopcijfers daar gaat het om."

Johan kwam hierop door de woke veranderingen die worden toegepast in de boeken van Roald Dahl. Bekijk het volledige fragment hieronder.

Johan over herschreven Roald Dahl-boeken: 'Zo'n kut woke-figuur moet er met z'n poten vanaf blijven!'
2:36
Johan over herschreven Roald Dahl-boeken: 'Zo'n kut woke-figuur moet er met z'n poten vanaf blijven!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.