Terug

Volg Vandaag Inside

'Als Ajax niet wint van Napoli, is het crisis'

'Als Ajax niet wint van Napoli, is het crisis'

4 okt 2022, 13:44

Valentijn Driessen heeft in De Veronica Ochtendshow vooruitgeblikt op het duel tussen Ajax en Napoli in de groepsfase van de Champions League. Die wedstrijd staat dinsdagavond op het programma.

Valentijn verwacht een aantrekkelijk duel: "Napoli heeft nog geen wedstrijd verloren dit jaar, dat kan Ajax niet zeggen. Dus wat dat betreft hebben die Italianen wel een streepje voor. En ze spelen ook heel leuk voetbal, dus ik denk dat het wel een hele leuke wedstrijd gaat worden vanavond."

"Maar Ajax moet wel winnen," gaat hij verder. "Want als ze niet winnen, is het crisis. Eindelijk weer een crisis, want we hebben er nog niet zoveel in Nederland. Dan hebben we de Ajax-crisis erbij. Ze hebben natuurlijk geluk dat ze aanstaande zaterdag tegen Volendam voetballen, dat mag geen probleem zijn. Maar je kunt bij Ajax niet vier, vijf wedstrijden achter elkaar geen punten pakken. Dan heb je een probleem als trainer. De laatste trainer die vier wedstrijden achter elkaar niet wist te winnen, lag er twee maanden later uit. Dat was Marcel Keizer. Dus Alfred Schreuder is gewaarschuwd.'

Of Valentijn die geluiden daadwerkelijk hoort bij Ajax? "Nee, dat maken we ervan natuurlijk," lacht de chef voetbal van De Telegraaf. "Een beetje de boel op scherp zetten!" Toch zal Ajax dinsdagavond beter voor de dag moeten komen dan tegen Go Ahead, weet Valentijn: "Maar we hoeven Napoli nou ook weer niet heel groot te maken. Normaal gesproken in de Arena moet dat toch wel drie punten opleveren."

De chef voetbal van De Telegraaf herinnert zich echter dat Ajax onder Erik ten Hag regelmatig punten verspeelde in thuiswedstrijden in de Champions League: "Alleen vorig jaar won hij alles, maar daarvoor verspeelden ze bijna altijd punten in thuiswedstrijden." De voorspelling van Valentijn? "Ik ben deze keer heel laf: 2-2."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.