Terug

Volg Vandaag Inside

'Als Ajax deze vier opstelt, is het kat in 't bakkie voor PSV'

'Als Ajax deze vier opstelt, is het kat in 't bakkie voor PSV'

29 jan 2024, 08:29

.Mocht Ajax zaterdag tegen PSV aantreden met dezelfde achterhoede als tegen Heracles Almelo, dan gaat het een heel lastig verhaal worden voor de Amsterdammers, zo is de Studio Voetbal-tafel van mening.

“Het verschil tussen Ajax en PSV is gigantisch. PSV heeft gewoon zoveel individuele kwaliteiten dat ze altijd een goal kunnen maken”, zegt Ibrahim Afellay. “En waar de zwakte van Ajax ligt, juist in de laatste  linie… en dan PSV met Johan Bakayoko, Hirving Lozano, Luuk de Jong en Malik Tillman die er waarschijnlijk wel weer bij zal zijn.”

“Verdedigend is het gewoon nog steeds gatenkaas bij Ajax”, vervolgt de analist. De rechtsback (Tristan Gooijer, red.) is pas net ingepast, de linksback (Ar’jany Martha) is eigenlijk een buitenspeler en wordt linksback neergezet. Jorrel Hato is zeventien jaar en die maakt ook z’n foutjes. Dat mag ook, maar daar wordt dan van verwacht dat hij leidinggeeft.”

Ook Pierre van Hooijdonk voorspelt een moeilijke avond voor de ploeg van trainer John van ’t Schip. “Dat kan toch bijna niet anders? Die verdediging is Jong Ajax”, aldus Pi-Air. “Als Ajax deze vier opstelt zaterdag, is het kat in 't bakkie voor PSV.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.