Terug

Volg Vandaag Inside

Alonso: 'Red Bull is geen winnend team geworden dankzij Verstappen'

Alonso: 'Red Bull is geen winnend team geworden dankzij Verstappen'

7 sep 2023, 14:29

Fernando Alonso heeft in gesprek met de Spaanse krant Marca een kanttekening geplaatst bij het succes van Max Verstappen bij Red Bull en het eerdere succes van Lewis Hamilton bij Mercedes: "Je moet gewoon op het juiste moment op de juiste plaats zijn."

Hamilton werd tussen 2014 en 2020 zes keer kampioen, maar Alonso relativeert dat succes: "Toen Hamilton naar Mercedes ging, heeft hij niets gedaan om kampioen te worden. Het was alleen een verandering in de reglementen (de intrede van hybride motoren) die alles op de grid veranderde en Mercedes een boost gaf."

Hetzelfde geldt voor de huidige dominantie van Verstappen, aldus Alonso: "Toen Max zich aansloot bij Toro Rosso en Red Bull, bleef Hamilton alles winnen. Red Bull is dankzij hem geen winnend team geworden. Simpelweg een nieuwe reglementswijziging in 2021 heeft ervoor gezorgd dat ze nu alle races winnen."

De coureur van Aston Martin vindt het dan ook onzin als er wordt gezegd dat er een team rond een coureur wordt gebouwd: "Ik begrijp dat niet. Dit is een sport waarin technische beslissingen, regelgeving of de inspiratie van ingenieurs meer verschil maken dan onze inbreng, ons commentaar, onze persoonlijkheid of onze rijvaardigheid. Je moet gewoon op het juiste moment op de juiste plaats zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.