Terug

Volg Vandaag Inside

'Almere City heeft de jongste harde kern, die zich afzet tegen hun ouders die voor Ajax zijn'

'Almere City heeft de jongste harde kern, die zich afzet tegen hun ouders die voor Ajax zijn'

24 jan 2024, 12:45

John Bes, algemeen directeur van Almere City FC, blikt in een uitgebreid interview met Voetbal International terug op een 'iconisch jaar', waarin de club voor de eerste keer promoveerde naar de Eredivisie.

"Het is heel mooi, tegelijkertijd moet je zorgen dat het ook structureel iets oplevert", zegt Bes. "We hadden dit seizoen geen hele goede start qua punten, maar zijn niet in paniek geraakt. Ik bedoel maar aan te geven hoe knap het is als je één punt hebt na zes wedstrijden en na zeventien wedstrijden twaalfde staat met negentien punten. Ik ben er blij mee en trots op."

Onder de bevolking in Almere is het voetbal de afgelopen jaren ook steeds meer gaan leven. Algemeen directeur Bes geeft aan dat de club zich acht jaar lang heeft verbeterd op 'vijftien relevante gebieden'. "We hadden een positief imago opgebouwd in de regio, maar de tribunes bleven vrij leeg", vervolgt Bes. "Natuurlijk heeft dat te maken met een jonge stad met inwoners die vooral ergens anders geboren zijn en daardoor een andere club in het hart hebben gesloten. Pas nu merk je dat de echte Almeerders de overhand krijgen en onze club hartstochtelijk steunen. En deze groep groeit ongelooflijk snel."

"De in Almere geboren en getogen inwoners, voornamelijk kinderen en jongvolwassenen", gaat Bes verder over de supporters van Almere City. "Wij hebben de jongste harde kern van Nederland, met veel opgroeiende jeugd die zijn eigen pad kiest en zich afzet tegen hun ouders. Die zijn voor Ajax, dan zijn zij voor Almere. We hebben een eigen identiteit, anders dan Amsterdam. Ouders voor Ajax, kinderen voor Almere, dat mag allemaal. Het kwam heel mooi samen in die wedstrijd hier tegen Ajax. In één auto hiernaartoe komen en in het stadion juicht ieder voor zijn eigen kleur. Dat verliep in prima harmonie", aldus Bes.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.