Terug

Volg Vandaag Inside

Almere City FC wint met grote cijfers van Vitesse

Almere City FC wint met grote cijfers van Vitesse

17 dec 2023, 14:28

Almere City FC heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege geboekt op Vitesse. De ploeg van trainer Alex Pastoor won na drie nederlagen op rij met liefst 5-0 en nam 5 punten afstand van Vitesse dat nu laatste staat in de Eredivisie.

De eerste kans was nog wel voor Vitesse, dat vorige week eindelijk de derde overwinning van het seizoen had geboekt. Het was het eerste succes onder interim-trainer Edward Sturing. Million Manhoef stuitte op doelman Nordin Bakker, waar aan de andere kant Kornelius Hansen net naast schoot.

De voorsprong voor Almere kwam er na een klein half uur. Vitesse-doelman Eloy Room verkeek zich op een stuiterend schot van Yoann Cathline. Het was het eerste competitiedoelpunt voor de Fransman. Kort voor rust maakte zijn landgenoot Yann Kitala er 2-0 van. Hij kreeg de bal met enig fortuin in bezit maar schoot vervolgens uit een moeilijke hoek raak.

Met Sturing op de bank in plaats van de opgestapte Phillip Cocu leek er bij Vitesse vorige week tegen Heracles sprake van herstel. Een week later, tegen een rechtstreekse concurrent, bleek dat de zorgen in Arnhem onverminderd groot blijven. Met de 3-0 in de 82e minuut - een kopbal van Joey Jacobs op aangeven van Peer Koopmeiners - en de 4-0 in de 87e minuut (Álvaro Peña) werd het een heel pijnlijke middag in Almere voor de Arnhemmers. In de extra tijd werd het zelfs 5-0, via een door de Fransman Thomas Robinet benutte strafschop.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.