Terug

Volg Vandaag Inside

Almere City FC roept toeschouwers op zich te laten testen

Almere City FC roept toeschouwers op zich te laten testen

4 mrt 2021, 15:58

Almere City FC heeft de 1351 supporters die zondag in het stadion waren bij de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur opgeroepen om zich vrijdag opnieuw te laten testen op het coronavirus. De club komt met deze oproep na de "negatieve berichtgeving" over het percentage mensen dat zich niet liet testen na een bezoekje aan de theatervoorstelling van cabaretier Guido Weijers. Die voorstelling maakt net als onder meer de voetbalduels NEC - De Graafschap en Almere City FC - SC Cambuur deel uit van de Fieldlab-experimenten.

Alle deelnemers aan deze proefevenementen moeten zich vooraf laten testen op het coronavirus. Het is ook de bedoeling dat ze vijf dagen na het evenement nog een test doen. Van de 500 bezoekers aan de voorstelling van Weijers sloeg zo'n 20 procent die tweede test over. Volgens coronaminister Hugo de Jonge is dat voor de "effectiviteit van dit Fieldlab-evenement" niet goed. De Jonge vindt ook dat hierdoor geen duidelijke conclusies zijn te trekken uit de proef.

"In plaats van de nadruk te leggen op al die mensen die zich voor een tweede keer hebben laten testen, ging de focus al snel op de minderheid die dit niet heeft gedaan", zegt algemeen directeur John Bes van Almere City in een bericht op de website van de club, gericht aan de 1351 supporters die zondag in het Yanmar-stadion waren. "Mijn oproep aan jullie is om de heersende negativiteit geen kans te geven en vrijdag massaal de tweede test te doen."

Begin deze week zouden ook de cijfers bekend worden over de coronatests die zijn uitgevoerd na NEC - De Graafschap, maar de organisatie heeft die nog steeds niet geopenbaard. In Nijmegen zaten bijna twee weken geleden zo'n 1150 seizoenkaarthouders van NEC op de tribunes van het Goffert-stadion. Bij de coronatests die twee dagen voor het duel werden uitgevoerd, testten tien mensen positief. Zij mochten daarom niet naar binnen.

"Ik hoor van iedereen om me heen dat ze de tweede test ook hebben gedaan", zegt Jeroen Rengers, voorzitter van de Supportersvereniging NEC. "Ik ben heel benieuwd naar de resultaten. Het is bemoedigend dat in het theater niemand besmet is geraakt. Ik heb in de dagen na de wedstrijd voorzichtig gedaan en kwetsbaren vermeden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.