Terug

Volg Vandaag Inside

Alli neemt collega-international Sterling tackle niet kwalijk

Alli neemt collega-international Sterling tackle niet kwalijk

3 feb 2020, 16:59

Dele Alli is niet boos op Raheem Sterling, zijn collega-international van Manchester City. Sterling maakte zondag in het duel tussen beide teams in Londen een smerige overtreding op Alli. In een poging de bal te spelen belandde hij met zijn voet vol op de enkel van Alli. "We hebben het er in de rust even over gehad en we zijn nog steeds goede vrienden", vertelde Alli. "Ik weet wat voor soort voetballer Raheem is. Hij zal nooit iemand doelbewust blesseren."

Tottenham won het duel met 2-0, mede dankzij een doelpunt van debutant Steven Bergwijn. Spurs-coach José Mourinho was blij met de zege maar woedend over het feit dat Sterling niet met rood naar de kant was gegaan. Alli kon het duel vervolgen, maar ging in de 70e minuut toch naar de kant. Nog niet duidelijk is of de middenvelder fit genoeg is om woensdag in de strijd om de FA Cup mee te doen tegen Southampton.

De overtreding van Sterling leek op die van Arsenal-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang vorige maand op Crystal Palace-speler Max Meyer. Aubameyang verdween toen wel na ingrijpen van de VAR met rood van het veld. "Ik weet niet zeker of dit ook rood had moeten zijn", verdedigde Alli zijn vriend Sterling. "Dat is aan de scheidsrechter en de VAR."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.