Terug

Volg Vandaag Inside

Allegri voelt zich nog geen kampioen

Allegri voelt zich nog geen kampioen

4 mrt 2019, 09:42

NAPELS (ANP) - Juventus kan de achtste landstitel op rij nauwelijks meer ontgaan, maar toch wil trainer Massimiliano Allegri nog niet juichen. ,,We hebben zestien punten voorsprong, dat is een groot verschil. Maar de cijfers zeggen ook dat we nog geen kampioen zijn, we moeten doorgaan'', zei Allegri na de benauwde zege bij Napoli, de eerste achtervolger (1-2).

Juventus sloeg in Napels toe nadat Alex Meret met een omstreden rode kaart van het veld was gestuurd. De doelman van de thuisclub leek Cristiano Ronaldo buiten het strafschopgebied niet te raken, maar toch stuurde scheidsrechter Gianluca Rocchi hem weg zonder de beelden te bekijken. ,,De VAR is er toch niet voor niets?'', mopperde trainer Carlo Ancelotti van Napoli. Uit de vrije trap die volgde, opende Miralem Pjanic de score. Emre Can maakte er daarna 0-2 van.

Toen Pjanic kort na rust met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, kwam Juventus toch nog in de problemen. ,,Mijn schuld'', zei Allegri. ,,Ik had Pjanic na zijn eerste kaart moeten wisselen, hij liep risico.'' Omdat Lorenzo Insigne in de slotfase een strafschop miste, kon Juventus de voorsprong uitbreiden naar zestien punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.