Terug

Volg Vandaag Inside

Alleen Clasie onzeker bij AZ voor topper tegen Ajax

Alleen Clasie onzeker bij AZ voor topper tegen Ajax

23 apr 2021, 15:57

AZ werkt met een nagenoeg volledige selectie toe naar de topper van zondag tegen Ajax. Alleen de inzetbaarheid van middenvelder Jordy Clasie is twijfelachtig. Aanvoerder Teun Koopmeiners keert na een schorsing terug in de ploeg van trainer Pascal Jansen.

"Onze ploeg is hartstikke fit", zegt Jansen. "Dat komt mede door het feit dat we ons slechts hoeven te concentreren op één duel in de week en veel kunnen trainen. Alleen Clasie is een vraagteken, hij had aan het begin van de week even een momentje."

Bij de laatste wedstrijd, twee weken geleden tegen Sparta (2-0), nam Clasie als vervanger van Koopmeiners de openingstreffer voor zijn rekening. AZ heeft met nog vijf duels te gaan 12 punten minder dan koploper Ajax. De Alkmaarse ploeg strijdt met PSV om de tweede plaats, die recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Ajax kan zondag kampioen worden als het wint van AZ en PSV een dag eerder punten heeft verspeeld tegen FC Groningen.

"Wij focussen op wat wij kunnen beïnvloeden", aldus Jansen. "Dat is de wedstrijd van zondag. PSV zal er ook alles aan doen om plek twee vast te houden, dus ons plan zal niet afwijken naar aanleiding van hun wedstrijd tegen FC Groningen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.