Terug

Volg Vandaag Inside

'Alle signalen wijzen erop dat ze met Heitinga doorwillen bij Ajax'

'Alle signalen wijzen erop dat ze met Heitinga doorwillen bij Ajax'

12 mei 2023, 20:10

Mike Verweij gaat er vanuit dat John Heitinga ook volgend seizoen de hoofdtrainer is van Ajax. Dat vertelt de clubwatcher in de Kick-off Voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Het is héél moeilijk in te schatten wat er nu gebeurt", begint Verweij. "Op de persconferentie zei Heitinga: 'Ja, ik ben ook wel met mijn eigen toekomst bezig'. Maar dat blijkt niet. Want hij kan ook eisen dat hij nu een ja of nee wil horen. Hij is al heel erg druk bezig met volgend seizoen. Oefenwedstrijden aan het plannen en bezig met de compositie van het elftal en bezig met spelers."

Mocht Ajax dus definitief doorgaan met Heitinga, moet de club het volgens Valentijn Driessen wel zo snel mogelijk naar buiten brengen. "Dan zit die jongen veel fijner en dan kun je ook daadwerkelijk richting de buitenwereld een statement maken van: Dit is onze nieuwe trainer en hier gaan we mee door. Nu wordt die jongen aan alle kanten beschadigd."

Verweij zou het krankzinnig vinden als Ajax na de laatste competitiewedstrijd tegen Heitinga zegt dat de club niet doorgaat met hem. "Alle signalen wijzen maar naar één ding, dus ik kan me nog steeds niet aan de indruk onttrekken dat ze met Heitinga door willen. Het zou ook krankzinnig zijn als ze hem na het seizoen vertellen dat hij niet door mag, want dan komt hij ook nooit meer aan een nieuwe club. Dus dan zou denk ik het alternatief moeten zijn, dat hij assistent-trainer wordt", aldus Ajax-watcher Verweij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.