Terug

Volg Vandaag Inside

Kabinet wil in elke veiligheidsregio 2000 plekken voor Oekraïners

Kabinet wil in elke veiligheidsregio 2000 plekken voor Oekraïners

Nederlandse politiek

4 mrt 2022, 11:51

Het kabinet wil dat elk van de 25 veiligheidsregio's 2000 opvangplekken regelt voor Oekraïense vluchtelingen. De helft daarvan moet op korte termijn beschikbaar zijn. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid na overleg met het Veiligheidsberaad.

"Veel veiligheidsregio’s en gemeenten zijn al volop bezig om dit voor te bereiden", laat een woordvoerder van het ministerie weten. Maar van een harde afspraak is nu nog geen sprake. Maandag praten de partijen verder.

De komende tijd wordt volgens het ministerie een fors aantal vluchtelingen uit Oekraïne verwacht. Nederland moet zich daarom voorbereiden op grootschaliger opvang. Tijdens het Veiligheidsberaad is ook gesproken over de coördinatie van de opvang voor asielzoekers uit andere landen.

Een woordvoerder van de voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls laat weten dat met het ministerie een kort overleg is geweest over de "urgente behoefte aan opvangplekken" en de rol die de veiligheidsregio’s krijgen bij de organisatie hiervan. Maandag wordt onder meer besproken of het aantal voor alle regio’s hetzelfde gaat zijn en ook wanneer die plekken er moeten zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.