Terug

Volg Vandaag Inside

'Alle clubs hebben het moeilijk, wij zijn geen uitzondering'

'Alle clubs hebben het moeilijk, wij zijn geen uitzondering'

21 dec 2020, 12:33

Manchester City lijkt vooralsnog niet van plan de selectie te versterken in de aanstaande transferperiode. Hoewel zijn selectie met name in aanvallend opzicht tekort schiet, denkt coach Pep Guardiola niet dat er aanvallers bijkomen. "Nee, dat ligt vanwege de wereldwijde economische situatie niet voor de hand", reageerde de Spaanse coach op vragen over mogelijke versterking. "Alle clubs hebben het moeilijk, wij zijn geen uitzondering."

City's alltime topscorer Sergio Agüero kwam door blessures pas drie keer in actie en scoorde daarin nog niet. Bij Gabriel Jesus, een andere aanvaller van wie treffers worden verwacht, staat de teller pas op twee. City scoorde in dertien competitieduels negentien keer. Vorig jaar waren er na evenzoveel wedstrijden al 37 doelpunten gemaakt.

Verdedigend zit het beter in elkaar. De 1-0-overwinning van zaterdag op Southampton betekende al de zesde 'clean sheet' van het seizoen. City incasseerde slechts twaalf tegentreffers, het minste van alle clubs uit de Premier League.

Het is mede te danken aan de komst van Ruben Dias, de Portugees die in september overkwam van Benfica. "Ruben maakt geen enkele fout en is altijd gefocust", zei Guardiola. "Onze club heeft een buitengewoon goede verdediger gekocht, vooral ook vanwege zijn persoonlijkheid. Belangrijk bij een aankoop is dat je het gevoel hebt dat het iemand is die voor jaren belangrijk kan zijn voor City. Met Ruben zijn we daar van overtuigd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.