Terug

Volg Vandaag Inside

Alisson beste Braziliaan in Europa, Neres elfde

Alisson beste Braziliaan in Europa, Neres elfde

3 jan 2020, 11:20

Doelman Alisson Becker heeft de elfde editie van Samba d'Or gewonnen, de verkiezing van de beste Braziliaanse voetballer op de Europese velden. De keeper van Liverpool kreeg ruim 35 procent van de stemmen. Zijn clubgenoot Roberto Firmino eindigde als tweede met 23 procent.

Alisson en Firmino wonnen afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League. Ze veroverden daarna ook de Europese Supercup en ze wonnen het WK voor clubs. Op dat toernooi in Qatar maakte Firmino, die de Samba d'Or in 2018 won, zowel in de halve finale als in de eindstrijd het winnende doelpunt.

Thiago Silva van Paris Saint-Germain eindigde als derde in de verkiezing van 2019. Zo'n 100.000 voetbalfans brachten online hun stem uit. David Neres eindigde als elfde. De aanvaller, die met Ajax de 'dubbel' pakte en bleef steken op de drempel van de finale van de Champions League, kreeg 1 procent van de stemmen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.