Terug

Volg Vandaag Inside

Alireza Jahanbakhsh komt op voor Iraanse landgenoten

Alireza Jahanbakhsh komt op voor Iraanse landgenoten

29 sep 2022, 14:42

Iraanse voetbalinternationals hebben zich via sociale media uitgesproken tegen het geweld op vrouwen en demonstranten in hun land. Onder anderen Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh kwam in felle bewoordingen op voor landgenoten "die op dit moment niets anders eisen dan hun basisrechten". "Wij staan altijd aan hun kant", aldus de 29-jarige voetballer.

Jahanbakhsh zegt in het bericht dat hij rond de oefeninterland tegen Senegal nog een verbod had om internet te gebruiken. Voor die wedstrijd (1-1) kwam het elftal al in volledig zwarte jassen over hun wedstrijdshirt het veld op, zodat het logo van de nationale bond niet te zien was tijdens het volkslied. "Wij en onze landgenoten hebben een moeilijke tijd. Ik deel hun verdriet", aldus de Feyenoord-speler.

Een van de belangrijkste voetballers uit de nationale ploeg van Iran, Sardar Azmoun van de Duitse club Bayer Leverkusen, zette eerder al een bericht op Instagram waarin hij steun betuigde aan de demonstranten en de vrouwen in Iran. "Ik kan hiervoor uit het nationale team worden gezet, maar dat is dan slechts een kleine prijs die ik moet betalen", zei de spits.

De protesten ontstonden na de dood van Mahsa Amini. Deze 22-jarige vrouw stierf eerder deze maand nadat ze was gearresteerd voor het overtreden van de strenge kledingvoorschriften. Sinds de aankondiging van Amini's dood op 16 september is het onrustig in Iran, met als gevolg zeker 41 doden. Meer dan 1200 mensen werden opgepakt bij de demonstraties.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.