Terug

Volg Vandaag Inside

'Alex Kroes overtrad ook regels bij AZ door aandelen Ajax te kopen'

2 apr 2024, 15:37

Ajax-directeur Alex Kroes, die vanochtend door de club is geschorst om mogelijke handel met voorkennis, overtrad in zijn tijd als AZ-directeur ook de regels, meldt RTL Nieuws. Als bestuurder van de Alkmaarse voetbalclub was het voor hem verboden om aandelen te kopen van een andere betaaldvoetbalorganisatie.

In een statement schrijft Kroes zelf dat hij in de periode van 6 april 2022 tot en met 26 juli 2023 in totaal 42.500 aandelen Ajax heeft gekocht. "Op 31 december 2022 had ik reeds 20.000 stuks. Een ander deel heb ik bijgekocht in de maanden april, mei en juni van 2023. Het laatste deel (circa 17.500 stuks) heb ik op 26 juli 2023, kort voor mijn aanstelling op 2 augustus 2023, aangeschaft", schrijft Kroes.

Opmerkelijk, want sinds 1 december 2022 was Kroes directielid bij concurrent AZ. Op het moment dat hij daar in dienst trad, bezat hij dus een forse pluk aandelen in Ajax en ook tijdens zijn dienstverband bij AZ bleef hij bijkopen. Dat is volgens de statuten van AZ verboden en reden voor ontslag. De club verbiedt bestuurders van AZ om direct of indirect als aandeelhouder verbonden te zijn aan een andere Nederlandse of buitenlandse betaalvoetbalorganisatie.

Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International, reageerde bij De 538 Ochtendshow op het nieuws dat Alex Kroes per direct is geschorst door Ajax. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.