Alcácer redt Dortmund met drie treffers

6 okt 2018, 19:51

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund blijft koploper in de Duitse voetbalcompetitie. Dat is te danken aan Paco Alcácer. De Spanjaard kwam in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg na een uur spelen in het veld. Alcácer scoorde liefst drie keer, waardoor Dortmund met 4-3 aan het langste eind trok. Het winnende doelpunt viel in de 96e minuut.

Augsburg, met de Nederlander Jeffrey Gouweleeuw in de basis, leidde halverwege de wedstrijd door een treffer van de IJslander Alfred Finnbogason. Alcácer maakte de 1-1 en even later ook de 2-2. Tussendoor had Philipp Max Augsburg voor de tweede keer aan de leiding gebracht.

Mario Götze, ook invaller bij Dortmund, leek in de 84e minuut het winnende doelpunt te maken. Aanvaller Michael Gregoritsch kopte in de 87e minuut de 3-3 binnen. Het laatste woord was aan Alcácer, die diep in blessuretijd een vrije trap over de muur in het doel schoot. Bondscoach Luis Enrique riep Alcácer donderdag op voor het Spaanse voetbalelftal. De 25-jarige oud-speler van FC Barcelona maakte twee jaar geleden voor het laatst deel uit van de selectie.

Zeventien punten

Dortmund verdedigde de eerste plaats zo met succes en heeft na zeven wedstrijden zeventien punten.

Hertha BSC liet bij 1. FSV Mainz 05 twee punten liggen: 0-0. Karim Rekik en jeugdinternational Javairo Dilrosun stonden bij Hertha in de basis, net als Jean-Paul Boëtius bij Mainz.

Schalke 04 boekte bij Fortuna Düsseldorf de tweede overwinning dit seizoen: 0-2. Hekkensluiter Hannover won voor het eerst, thuis van VfB Stuttgart: 3-1. Hannover, Düsseldorf en Stuttgart delen nu de laatste plaats met allemaal vijf punten.