Terug

Volg Vandaag Inside

Alavés dankzij recordreeks naar plek vier

Alavés dankzij recordreeks naar plek vier

5 jan 2019, 19:44

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Alavés heeft zich in de Spaanse competitie op de vierde plaats genesteld, een positie die aan het einde van het seizoen een ticket voor de Champions League oplevert. De Baskische club versloeg Valencia zaterdag met 2-1 en verdrong Real Madrid daardoor van plek vier. Alavés is nu al tien thuiswedstrijden op rij ongeslagen, een clubrecord.

De ploeg van trainer Abelardo won dit seizoen vijf keer in het eigen stadion Mendizorroza, vier duels eindigden in een gelijkspel. Tegen Valencia kwam Alavés nog wel op achterstand door een vrije trap van Daniel Parejo, maar Barjo Baston trok de stand al snel weer gelijk. In de blessuretijd van de eerste helft tekende Tomás Pina voor de 2-1 en daar bleef het bij.

Alavés heeft nu 31 punten, één meer dan Real Madrid dat zondag Real Sociedad ontvangt. Valencia, dat vorig seizoen als vierde eindigde, won pas vier wedstrijden en staat op plek elf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.