Terug

Volg Vandaag Inside

'Al onze signalen van misstanden bij Studio Sport zijn de afgelopen 15 jaar genegeerd'

'Al onze signalen van misstanden bij Studio Sport zijn de afgelopen 15 jaar genegeerd'

22 dec 2022, 21:00

De NOS laat een externe vertrouwenspersoon een inventarisatie doen van mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Een haastig ingelaste personeelsbijeenkomst geeft een beeld van de stemming op de redactie. "Al onze signalen zijn de afgelopen vijftien jaar genegeerd", zo schrijft de Volkskrant.

NOS Studio Sport-medewerkers zeggen al vijftien jaar lang melding te doen van onacceptabel gedrag op de werkvloer, waaronder seksueel grensoverschrijdend gedrag, intimidatie en pesterijen. Volgens hen was de hoofdredactie van het programma al jaren op de hoogte van deze problemen.

Meerdere medewerkers stellen dat de hoofdredactie weinig tot niets zou hebben gedaan met de meldingen. Dat kwam aan het licht tijdens een roerige personeelsbijeenkomst van NOS Sport over veiligheid op de redactie die vorige week vrijdag werd gehouden. De Volkskrant is via meerdere bronnen op de hoogte van de inhoud van deze bijeenkomst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.