Terug

Volg Vandaag Inside

Al-Khelaifi ondanks protest in UEFA-bestuur

Al-Khelaifi ondanks protest in UEFA-bestuur

7 feb 2019, 15:32

ROME (ANP) - Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain heeft een plek gekregen in het hoofdbestuur van de Europese voetbalbond UEFA. De 55 landen die bij de UEFA zijn aangesloten, gaven daar donderdag op het congres in Rome toestemming voor. Al-Khelaifi vertegenwoordigt samen met Andrea Agnelli van Juventus de Europese clubs, verenigd in de ECA, in het UEFA-bestuur.

De ECA had de 45-jarige zakenman uit Qatar voorgedragen. Dat werd lang niet overal in Europa met gejuich ontvangen, vanwege mogelijke belangenverstrengeling. De UEFA doet namelijk onderzoek naar de financiële huishouding van PSG, dat drijft op geld uit Qatar. Bovendien is Al-Khelaifi tevens voorzitter van de BeIN Media Group, een belangrijke tv-partner van de UEFA. Javier Tebas, baas van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga, had de UEFA daarom opgeroepen om Al-Khelaifi niet op te nemen in het hoofdbestuur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.