Terug

Volg Vandaag Inside

Al Ain verrast Wellington bij WK voor clubs

Al Ain verrast Wellington bij WK voor clubs

12 dec 2018, 20:43

AL AIN (ANP) - In de openingswedstrijd van het WK voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft thuisclub Al Ain voor een stuntje gezorgd. De landskampioen werkte in de reguliere speeltijd van het duel met Team Wellington een achterstand van 0-3 weg: 3-3. In de verlenging vielen geen treffers waarna Al Ain de strafschoppen beter nam: 4-3.

Marcus Berg bracht namens de thuisploeg in de 85e minuut de gelijkmaker op zijn naam. De voormalige spits van FC Groningen en PSV stond als invaller amper zeven minuten in het veld. Berg was daarna de enige speler van Al Ain die in de strafschoppenreeks miste. Bij Team Wellington uit Nieuw-Zeeland faalden Angus Kilkolly en Justin Gulley van elf meter.

Danny Makkelie fungeerde als videoscheids (VAR) bij de openingswedstrijd.

Aan het WK voor clubteams doen zes kampioenen van de continentale bekertoernooien mee en de kampioen van het organiserende land. Titelhouder Real Madrid stroomt pas in de halve eindstrijd in, met een duel op woensdag 19 december.

Al Ain speelt zaterdag in de tweede ronde tegen Espérance Sportive de Tunis uit Tunesië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.