Terug

Volg Vandaag Inside

Akpom: 'Sommige managers weten iets beter hoe je een groep moet managen, sommigen niet’

Akpom: 'Sommige managers weten iets beter hoe je een groep moet managen, sommigen niet’

10 jan 2024, 11:13

Chuba Akpom ervaart een positieve invloed van de trainerswissel bij Ajax. De spits voelde weinig vertrouwen onder Maurice Steijn, maar ziet na de komst van John van 't Schip aanzienlijke verbeteringen, zo laat hij weten aan Voetbal International: "Sommige managers weten iets beter hoe je een groep moet managen, sommigen niet."

De 28-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van Middlesbrough, maar kende een lastige eerste seizoenshelft. Zeker onder Steijn kwam hij nauwelijks aan de bak. Akpom kreeg van zijn voormalig trainer geen uitleg waarom hij op de bank zat: "Nee, niets... Het is wat het is. Dat is voetbal, blijkbaar."

"Sommige managers weten iets beter hoe je een groep moet managen, sommigen niet. Misschien komt dat ook met ervaring. Het helpt niet als je verhalen leest van de manager die zegt dat dit niet de spelers zijn die hij wilde. Of wat hij ook precies heeft gezegd, na die wedstrijd tegen Fortuna. Om eerlijk te zijn zorgde dat in ieder geval bij mij voor grote spanning."

Akpom licht de invloed van de trainerswissel toe: "Van 't Schip bracht een positieve vibe en frisse energie, vanaf de eerste training voelde iedereen zich weer 'levend'. We hadden eindelijk weer wat hoop. Voor zijn komst wisten we eigenlijk niet hoe we moesten spelen, we hadden geen idee. Maar nu hebben we een structuur, er is een formatie. We weten waar we moeten staan, hoe we moeten verdedigen. Dat soort details zijn nu duidelijk," besluit de Ajax-spits.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.