Terug

Volg Vandaag Inside

Akkoord tussen Ajax, FC Groningen en Reims over Sierhuis

Akkoord tussen Ajax, FC Groningen en Reims over Sierhuis

31 jan 2020, 23:32

Ajax, FC Groningen en Stade de Reims hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Kaj Sierhuis naar de Franse club. De 21-jarige spits speelde sinds een jaar op huurbasis in Groningen. Sierhuis had nog een contract bij Ajax tot medio 2021 en de verhuurovereenkomst met FC Groningen liep tot 1 juli 2020.

Sierhuis speelde sinds 2009 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij kwam drie keer in actie voor de Amsterdamse hoofdmacht. De jeugdinternational speelde 41 wedstrijden in Jong Ajax.

Sierhuis was in 37 officiële wedstrijden voor FC Groningen actief. Daarin maakte hij 10 doelpunten. Saillant genoeg was zijn laatste treffer uitgerekend tegen Ajax, vorige week zondag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers (2-1).

Als vervanger van Sierhuis huurt FC Groningen tiener Daishawn Redan (18) van Hertha BSC voor de rest van het seizoen. De Nederlandse jeugdinternational kreeg zijn jeugdopleiding bij Ajax en maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar Chelsea. Hij tekende afgelopen zomer een 5-jarig contract bij Hertha BSC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.