Terug

Volg Vandaag Inside

Aké valt al na vijf minuten uit met blessure

Aké valt al na vijf minuten uit met blessure

11 nov 2020, 21:55

Nathan Aké is woensdag in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje al na vijf minuten uitgevallen. De verdediger van Manchester City verliet het veld in de Johan Cruijff ArenA met een hamstringblessure. Daley Blind verving Aké, die zich blesseerde bij een terugspeelbal.

De vroege wissel was een tegenvaller voor Frank de Boer. De bondscoach wilde Blind juist sparen voor de duels in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina (zondag) en Polen (volgende week woensdag). Het plan van De Boer was om zijn gehele verdediging te laten staan en later in de wedstrijd juist zijn middenvelders en aanvallers te wisselen.

De Boer, die tegen Spanje zes keer mag wisselen, zei dinsdag al zich zorgen te maken over de vele blessures in combinatie met het drukke wedstrijdprogramma. Deze interlandperiode mist de trainer onder anderen ook Jasper Cillessen, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Marten de Roon, Steven Bergwijn en Justin Bijlow vanwege blessures en Tonny Vilhena wegens het coronavirus. Middenvelder Ryan Gravenberch werd woensdag opgeroepen als vervanger van Vilhena.

Mocht Aké definitief wegvallen voor de wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Polen, bestaat de selectie van Oranje nog uit 23 man, met 7 verdedigers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.