Terug

Volg Vandaag Inside

Ajaxhooligan 'Polletje' werd neergeschoten in bijzijn van 7-jarige dochter

Ajaxhooligan 'Polletje' werd neergeschoten in bijzijn van 7-jarige dochter

10 mrt 2021, 12:45

Bij de politie is tot nu toe één tip binnengekomen over de schietpartij in Amsterdam Zuidoost, waarbij vorige week donderdag de veroordeelde Ajaxhooligan Martin van de P. werd doodgeschoten. De zaak werd dinsdagavond behandeld in Opsporing Verzocht.

Of de tip bruikbare informatie bevat, kan een woordvoerster van de politie niet zeggen. Ze roept getuigen op om alles te melden wat ze hebben gezien of gehoord, ook als het onbelangrijk lijkt. Ook beelden van bewakingscamera's en dashcams zijn welkom.

De 56-jarige Van de P., beter bekend als Polletje, werd om 14.10 uur op de Alexander Dumaslaan neergeschoten in het bijzijn van zijn 7-jarige dochter, die hij net daarvoor van school had gehaald. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De liquidatie werd gezien door veel kinderen en hun ouders, die daar erg van schrokken. Voor hen is begeleiding geregeld, aldus de politiewoordvoerster.

De schutter wordt tussen de 20 en 25 jaar oud geschat. Het zou gaan om een lange man met een getinte huidskleur, donkere kleding en een lichtgekleurd mondkapje. Hij heeft Van de P. waarschijnlijk opgewacht toen die zijn dochter uit school haalde. De verdachte stond volgens de politie een dag eerder ook al bij de school, maar toen haalde iemand anders het meisje op.

In 2000 kreeg Van de P. vijftien jaar celstraf voor het doodschieten van vier mannen in een seksclub in Haarlem.

Bekijk het item in Opsporing Verzocht in de video hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.