Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax zonder geblesseerde Rensch tegen Napoli, geschorste Tadic reist wél mee

Ajax zonder geblesseerde Rensch tegen Napoli, geschorste Tadic reist wél mee

11 okt 2022, 13:28

Ajax kan in de uitwedstrijd tegen Napoli in de Champions League geen beroep doen op Devyne Rensch. De rechtsback, een vaste waarde in het elftal van trainer Alfred Schreuder, blijft met een blessure achter in Amsterdam. Rensch werd zaterdag in de moeizaam gewonnen competitiewedstrijd bij FC Volendam (2-4) na ruim 70 minuten gewisseld.

Tegenover de afwezigheid van Rensch staat de terugkeer in de selectie van Jorge Sánchez. De Mexicaan is hersteld van de knieblessure die hem de afgelopen weken aan de kant hield. Ajax trok Sánchez afgelopen zomer aan als concurrent van Rensch. Mogelijk start de Mexicaan woensdag in Napels in de basis nu de Oranje-international ontbreekt.

Naast Rensch ontbreekt alleen de al langer geblesseerde Turkse verdediger Ahmetcan Kaplan. Aanvoerder Dusan Tadic is geschorst, maar reist wel met de ploeg mee naar Napels. De Serviër werd vorige week met twee gele kaarten van het veld gestuurd tijdens de met 6-1 verloren thuiswedstrijd tegen Napoli. De selectie bestaat uit 22 spelers.

Napoli mist Rrahmani

Napoli moet het tegen Ajax doen zonder centrale verdediger Amir Rrahmani. De Kosovaar kampt met een blessure aan zijn linkerdijbeen, meldt de Italiaanse voetbalclub. Rrahmani raakte geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Cremonese, dat negentiende staat in de Serie A. De verdediger stond dit seizoen acht keer in de basis in de Italiaanse competitie en deed mee in de voorgaande drie groepswedstrijden in de Champions League.

Hoe lang hij uit de running is, is niet bekend. Volgens Italiaanse media zou de 28-jarige verdediger ten minste drie weken aan de kant staan. Het revalidatieproces is inmiddels begonnen, zo meldt Napoli.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.