Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax zet deze winter vol in op komst van oud-PSV'er'

'Ajax zet deze winter vol in op komst van oud-PSV'er'

29 nov 2021, 19:04

Ajax hoopt oud-PSV'er Steven Bergwijn in de komende transferperiode naar Amsterdam te halen. Dat vertelde Mike Verweij maandag in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. De Amsterdammers hopen Neres of Tagliafico nog te verkopen en met Bergwijn, die in de jeugd van Ajax speelde, een extra aanvallende optie aan de aan de selectie toe te voegen.

De Amsterdammers maken tot nu toe gebruik van Danilo als back-up van Haller, maar hij weet niet te overtuigen: 'Dat is ook de reden waarom Ajax bezig is met Brobbey en toch ook vol inzet op Bergwijn,' weet Verweij. 'Dit is gewoon niet goed genoeg. En ze beseffen ook wel, zeker als Haller straks naar de Afrika Cup gaat, en je tegen Utrecht en PSV met Danilo in de spits moet spelen...'

Het zou bij Steven Bergwijn gaan om een huurtransfer, vertelt Verweij: 'Want door het coronajaar heeft Ajax slechte cijfers geschreven. Ze willen Neres of Tagliafico nog verkopen, en een speler terughuren,' aldus de Ajax-watcher van De Telegraaf. 'De interesse is kenbaar gemaakt bij het management van Bergwijn.'

Ook afgelopen zomer probeerde Ajax Bergwijn al binnen te halen, maar dat was bij de vorige trainer van de Spurs onbespreekbaar. Nu zijn de kansen op succes waarschijnlijk groter: 'Conte (manager van Tottenham, vorig jaar trainer van Internazionale, red.) is degene geweest die een overgang van Bergwijn naar Italië heeft tegengehouden, dus die ziet het niet zo in Bergwijn zitten. Inter was heel serieus geïnteresseerd, maar Conte hoefde hem niet.'

Afgelopen vrijdag vertelde Valentijn Driessen al over de interesse van Ajax in Bergwijn. Bekijk het in de video hieronder.

Valentijn heeft transfernieuws: 'Ajax wil Bergwijn én Brobbey naar Amsterdam halen'
2:17
Valentijn heeft transfernieuws: 'Ajax wil Bergwijn én Brobbey naar Amsterdam halen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.