Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax zegt contracten Huntelaar, Babel en Nouri formeel op

Ajax zegt contracten Huntelaar, Babel en Nouri formeel op

31 mrt 2020, 13:50

Ajax heeft de aflopende contracten van Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel, Bruno Varela en Abdelhak Nouri formeel opgezegd. Verscheidene jeugdspelers hebben een brief met dezelfde mededeling van de Amsterdamse club ontvangen.

Voetbalclubs zijn via cao-bepalingen verplicht aflopende contracten van werknemers, met een eerder verlengde verbintenis, voor 1 april formeel op te zeggen, anders wordt het contract automatisch verlengd tegen dezelfde voorwaarden. In een later stadium kunnen sommige spelers altijd nog overeenstemming bereiken over een nieuw contract.

Babel is voor een half jaar gehuurd van Galatasaray. Bij de Turkse club staat de aanvaller nog tot medio 2022 onder contract. "Ajax maakt geen uitzonderingen. Ook spelers met hun eerste contract of gehuurde spelers krijgen de brief", lichtte een woordvoerder desgevraagd toe.

Met de familie en advocaat van Nouri (22) is Ajax nog in gesprek om tot een passende compensatie te komen, nadat hij op 8 juli 2017 tijdens een oefenduel in Oostenrijk was getroffen door een hartstilstand. Hij liep daarbij zwaar hersenletsel op.

De Amsterdamse club gaf een jaar later toe dat Nouri op het veld geen adequate medische hulp heeft gehad en nam de aansprakelijkheid voor het tragische ongeval op zich. Sindsdien praten de betrokken partijen over de (financiële) afhandeling van de schade. Een akkoord laat nog altijd op zich wachten. Volgens Ajax is geen derde, onafhankelijke, partij ingeschakeld om zich over de kwestie te buigen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.