Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax wist al voor steekpartij dat Promes contacten onderhield in criminele milieu'

'Ajax wist al voor steekpartij dat Promes contacten onderhield in criminele milieu'

14 mrt 2022, 12:53

Ajax was in 2020 al op de hoogte van Quincy Promes zijn contacten in het criminele milieu. Volgens NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg heeft de politie destijds hierover gesprekken gevoerd en was ook algemeen directeur Edwin van der Sar aanwezig bij een van de gesprekken.

Ajax zou net zoals meerdere clubs zogeheten 'bewustwordingsgesprekken' voeren met spelers om ze goed voor te lichten over hoe je goed om kunt gaan met het verdienen van veel geld. Stekelenburg zei zondagavond in het programma Studio Voetbal dat je als jonge jongen met veel geld ineens aantrekkelijk bent in een bepaald milieu om contacten mee te leggen.

'De politie heeft weleens spelers op het oog waarvan ze denken dat hij contacten heeft in het foute milieu', vertelt Stekelenburg bij Studio Voetbal. 'Dat is ook met Quincy Promes gebeurt in 2020, nog voor de steekpartij. Bij een van die gesprekken is ook de algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, aanwezig geweest. Dat er wat speelde dat moet Ajax hebben geweten. Dat het zo erg was, dat kon natuurlijk niemand weten als je dan hoort wat er deze week allemaal naar buiten is gekomen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.