Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax wint voor vijfde keer op rij niet in Eredivisie na gelijkspel tegen FC Twente

Ajax wint voor vijfde keer op rij niet in Eredivisie na gelijkspel tegen FC Twente

14 jan 2023, 00:00

Ajax is het winnen verleerd in de Eredivisie. De club kwam in de thuiswedstrijd tegen FC Twente niet verder dan een gelijkspel (0-0) en wacht nu al vijf competitieduels vergeefs op een zege.

Veel supporters van Ajax vragen zich af of de clubleiding nog steeds een toekomst ziet met trainer Alfred Schreuder. De kampioen is naar de derde plaats van de ranglijst gezakt en kan deze speelronde nog worden gepasseerd door PSV. Als Feyenoord zondag wint van FC Groningen, dan begint de koploper uit Rotterdam volgende week met een voorsprong van 5 punten aan het thuisduel met Ajax. Devyne Rensch zal er niet bij zijn in De Kuip. Hij kreeg in de 35e minuut en rode kaart waardoor Ajax bijna een uur met tien man moest spelen tegen FC Twente.

Ook met elf spelers op het veld was de thuisploeg de onderliggende partij. FC Twente had in de eerste 8 minuten maar liefst driemaal kunnen scoren. Maar Václav Cerny schoot op de paal en Michel Vlap kopte op de paal. Ricky van Wolfswinkel verzuimde te profiteren van een verkeerde terugspeelbal van Rensch, die na 35 minuten nogmaals in de fout ging.

De verdediger moest van het veld omdat hij de doorgebroken Van Wolfswinkel naar de grond trok. Rensch kreeg weinig mee van die rode kaart. Hij kreeg tijdens een valpartij een schoen van de spits van FC Twente in zijn gezicht en moest met een brancard van het veld. Veel ploeggenoten van Rensch vonden de rode kaart zwaar bestraft. Van Wolfswinkel was ruim 20 meter verwijderd van het doel toen hij aan zijn schouder werd getrokken.

Ajax speelde slordig en zonder vertrouwen. De supporters achter het doel zongen al na 20 minuten: Schreuder rot op. In zo'n sfeer is het lastig voetballen als het toch al voor geen meter loopt. Mohammed Kudus, Steven Berghuis en Steven Bergwijn waren hersteld van een griep en keerden als wisselspelers terug in de selectie. Kudus kwam na rust in het veld voor Brian Brobbey en ook Bergwijn mocht nog invallen.

FC Twente was na rust veel in balbezit maar creëerde minder kansen dan in de openingsfase. Ajax beperkte zich vooral tot verdedigen. Kenneth Taylor kreeg nog wel een aardige mogelijkheid, maar hij schoot naast. Zo speelde Ajax voor de vierde keer op rij gelijk in de Eredivisie. Dat is nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van de club. Het is ook geen record om trots op te zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.