Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax wint TOTO KNVB Beker ten koste van Vitesse

Ajax wint TOTO KNVB Beker ten koste van Vitesse

18 apr 2021, 21:48

Ajax heeft voor de 20e keer de KNVB-beker gewonnen. De aanstaande kampioen van Nederland rekende in de finale af met Vitesse (2-1). David Neres maakte in blessuretijd het winnende doelpunt, een paar minuten nadat de club uit Arnhem verder moest met tien man na een rode kaart voor Jacob Rasmussen. De middenvelder maakte een harde overtreding op Antony. Scheidsrechter Björn Kuipers twijfelde geen moment en stuurde hem van het veld.

Ajax heeft de winst van de KNVB-beker dit seizoen niet cadeau gekregen, met eerdere tegenstanders als FC Utrecht, AZ, PSV en sc Heerenveen. Het elftal van trainer Erik ten Hag speelde donderdagavond nog in Rome en richtte het vizier pas vrijdag op de eindstrijd in De Kuip. Ajax trof met Vitesse een tegenstander die vorige week vrijdag voor het laatst in actie was gekomen. De formatie uit Arnhem speelde de wedstrijd van het jaar, In de hoofdstad van Gelderland was de bekerfinale al weken onderwerp in veel gesprekken.

Vitesse oogde alleen in de openingsfase feller en energieker dan Ajax. Daarna moest de geel-zwarte brigade steeds verder terug maar werd het op de been gehouden door een uitblinkende doelman Remko Pasveer. De aanvoerder van Vitesse had in de 23e minuut geen antwoord op een verwoestende uithaal van Ryan Gravenberch. Maar hij voorkwam wel dat Gravenberch nogmaals scoorde en kreeg ook een vuist tegen een schot van Davy Klaassen.

Ajax drong aan maar zag Vitesse in de 30e minuut op gelijke hoogte komen. Broja was veel te snel voor Edson Álvarez en zag Loïs Openda profiteren van een slippertje van Lisandro Martínez. Vitesse, dat op weg naar de finale afrekende met Willem II, ADO Den Haag, Excelsior en VVV-Venlo, wankelde in de openingsfase van de tweede helft. Maar Klaassen kreeg de bal opnieuw niet langs Pasveer en Antony raakte de buitenkant van de paal.

Vitesse kwam in de tweede helft tot geen enkele serieuze doelpoging, maar leek af te stevenen op een verlenging nadat Pasveer nogmaals een schot van Antony keerde. Na de rode kaart van Rasmussen ging het toch nog fout. Neres scoorde en bezorgde Ajax de eerste prijs van het seizoen. De club uit Amsterdam hoopt komende zondag, op de geboortedag van Johan Cruijff, met een zege op AZ de landstitel veilig te stellen. Daarvoor moet donderdag eerst FC Utrecht nog worden verslagen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.